Blåbærsnitter med marcipanremonce
5. september 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
En opgraderet snitte med blåbærmarmelade og marcipanremonce – hvad mere kunne man ønske sig?
Bemærk
Hviletid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med de 2 slags mel og sukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
Ælt dejen hurtigt igennem, form dejen til en pølse, og pak den ind i husholdningsfilm. Lad dejen hvile på køl i mindst 30 minutter.
Rul mørdejen ud på et meldrysset bord til en stor firkant, ca. 30 x 45 cm. Skær dejpladen over på midten, og træk forsigtigt begge dejplader over på hver sit stykke bagepapir. Lad dem hvile i fryseren i ca. 15 minutter, mens du laver remonce.
Tænd ovnen på 175°. Skyl blåbær, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med sukker og majsstivelse.
Riv marcipanen groft, og rør den i blåbærmosen sammen med æggehvide. Smør blåbærmassen på den ene dejplade, og læg forsigtigt den anden dejplade ovenpå.
Tag bagepapiret af den øverste dejplade, og træk forsigtigt kagen over på en bageplade. Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den hvile i 10 minutter, mens du laver glasur.
Skyl blåbær, og mos dem gennem en sigte, så saften siver ned i en skål. Rør blåbærsaften sammen med flormelis i skålen.
Fordel glasuren oven på kagen, og lad den stivne. Skær kanterne af, så de bliver helt lige, og skær evt. kagen til trekantede snitter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk