Blåbærsnegle

7. august 2023 af .

Foto: Helena Priem

Kanelsnegle kender vi, men med en blød gærdej og sød remonce kan du også vælge at bage en portion anderledes snegle fyldt med frisk blåbærkompot.

Bemærk
Hævetid: 2 timer

Ingredienser

Udstyr

En bradepande, ca. 33 x 23 cm

Sådan gør du

Lun mælken, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren, og rør den ud i mælken, til den er opløst. Tilsæt sukker og æg, og rør rundt.
Tilsæt det meste af hvedemelet samt salt, og ælt dejen i 2 minutter, til den er sammenhængende. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i 8-10 minutter, til den er smidig og slipper skålens kanter.
Dæk skålen med husholdningsfilm og et rent, fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time.
Rør blødt smør og sukker sammen til en ensartet masse.
Bring blåbær, sukker og citronsaft i kog i en gryde. Skru ned til middel varme, og lad massen småkoge i 5 minutter. Mas blåbærrene med en ske undervejs, så de brister. Tilsæt majsstivelse, og rør godt rundt i ca. 2 minutter. Hæld blåbærkompotten i en flad beholder, og sæt den på køl i ca. 1 time, til den er afkølet.
Rul dejen ud med en kagerulle på et let meldrysset bord til en aflang firkant, der er ca. ½ cm tyk. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag, og fordel blåbærkompotten oven på remoncen.
Rul dejen forsigtigt sammen til en roulade, og skær den i 12 lige tykke snegle. Fordel sneglene i en bradepande beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i 1 time.
Varm ovnen op til 200°. Bag blåbærsneglene i ovnen i 20-25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Dæk dem evt. til med et stykke alufolie undervejs, så de ikke bliver for mørke. Afkøl dem let på en rist før servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar