Blåbærsmoothie med kokos

25. juli 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

En smuk og delikat smoothie med cremet kokosmælk og et lag af blåbær.

Bemærk
Bananer plukkes, imens de er grønne, og først under modningen, hvor stivelsen bliver omdannet til frugtsukker, bliver bananen gul med små, brune pletter. Opbevar bananer ved stuetemperatur – ikke i køleskabet, hvor de bliver brune.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl den frosne banan, og læg den i blenderen. Tilsæt kokosmælk og limesaft, og blend til ensartet konsistens. Fordel smoothien i 2 glas.
Skræl den lille banan, og læg den i blenderen. Tilsæt blåbær og yoghurt, og blend til ensartet konsistens. Hæld forsigtigt smoothien i de 2 glas, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Blåbærsmoothie er lækker, nem at lave og mættende. Den kan serveres både til morgenmad, som mellemmåltid eller hvis du trænger til en forfriskning sidst på eftermiddagen. Især når solen skinner og du har brug for en kold forfriskning, er blåbærsmoothien din bedste ven. Ja, og så er den en klassiker på brunch-bordet!

Tip: En blå smoothie

Blåbærsmoothies smager skønt, men hvis du også vil have den skønneste farve, så skal du huske at bruge vilde (gerne nordiske) eller økologiske blåbær, så får du den flotte blålilla farve til smoothien. De nordiske blåbær er fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler og så smager de bare af mere.

Blåbærsmoothiens lækreste kombinationer:

  1. Denne opskrift er med kokosmælk, som smager skønt og gør smoothien ekstra cremet.
  2. Hvis du laver din smoothie på mandelmælk, så kom et scoop mandelsmør i, hvis du vil have den ekstra lækker og cremet.
  3. Blend mango, appelsin og banan i din blåbærsmoothie – en lækker kombination, der smager af sol og sommer!
  4. Æble og banan – æblet bidrager til syrligheden, mens bananen giver en sødme og cremet konsistens.

OBS: Hvis du bruger frosne bær, så husk at give dem et opkog inden brug.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar