Blåbærmuffins med hvid chokolade
7. august 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
At bage muffins er nemt og hurtigt, og du kan blande lige præcis den slags bær i dejen, som du bedst kan lide – prøv f.eks. også med hindbær, solbær eller ribs.
Ingredienser
Udstyr
12 muffinforme af papir
En fast muffinform af metal eller silikone med 12 huller
Sådan gør du
Tænd ovnen på 185°, og sæt muffinforme af papir ned i en fast muffinform.
Pisk blødt smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt, og sigt det i dejen. Tilsæt ymer, og vend rundt i dejen, til den er ensartet.
Hak hvid chokolade groft, og vend det i dejen.
Fordel dejen i muffinformene, og drys med blåbær. Pres forsigtigt blåbærrene let ned i dejen. Bag dine muffins i ovnen i 18-20 minutter, til de er let gyldne og gennembagte. Afkøl dem på en rist. Sigt evt. lidt flormelis over inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk