Blåbærmuffins med crumble
16. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
I stedet for at bruge friske blåbær kan du bruge vilde blåbær fra frost. Vend i så fald de helt frosne blåbær direkte i dejen uden at tø dem op først.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, brun farin, kanel og salt i en skål. Smelt smørret, og rør det i melblandingen til en smuldret dej. Sæt crumblen på køl, imens du laver muffinsene.
Tænd ovnen på 200°. Smør en muffinform med lidt smør eller olie, eller sæt papirforme i formen. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og cremet i en anden skål med en elpisker.
Smelt smørret, og rør det i æggemassen sammen med cremefraiche. Vend melblandingen i dejen med en dejskraber, til den er ensartet. Vend til sidst blåbær forsigtigt i dejen, så de ikke brister.
Fordel dejen i formene, så hullerne er fyldt ca. ¾ op. Drys et godt lag crumble på toppen af hver muffin, og tryk den let ned i dejen.
Bag muffinsene i ovnen i 5 minutter ved 200°. Skru temperaturen ned til 175°, og bag kagerne færdige i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Afkøl kagerne på en bagerist.
Rør flormelis, vaniljesukker og mælk sammen i en skål til en let flydende glasur. Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis glasuren er for tyk.
Dryp vaniljeglasur over de friskbagte blåbærmuffins, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk