Blåbærmousse med hvid chokolade
10. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En uimodståelig mousse, der smagsmæssigt minder lidt om cheesecake og uden tvivl vil imponere dine gæster. Anret den i små glas eller i en stor serveringsskål, så gæsterne selv kan forsyne sig.
Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Riv skallen fint, og pres citronen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog frosne blåbær, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljekorn op i en gryde, og lad det simre, til sukkeret er opløst.
Afkøl blandingen i gryden. Brug et piskeris og pisk den afkølede blåbærblanding sammen med flødeost i en skål, til cremen er ensartet (der må gerne være hele blåbær i cremen).
Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend flødeskummet i blåbærcremen.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 minutter.
Knug vandet af husblassen, og smelt den forsigtigt ved svag varme i en kasserolle sammen med lidt af blåbærcremen. Vend det herefter i resten af blåbærcremen.
Fordel blåbærmoussen i en stor glasskål eller i små portionsglas, og stil den på køl i mindst 4 timer.
Pynt desserten med hakket hvid chokolade og friske blåbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk