Blåbærmarmelade med lime
14. december 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Blåbær er meget søde i sig selv, men sammen med lidt limeskal og limesaft kan du fremtrylle en marmelade, der smager forrygende på brød, oven på yoghurt eller til morgenmadspandekagerne.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring langsomt blåbær i kog i en gryde sammen med revet limeskal og limesaft i 5 minutter.
Drys sukkeret i gryden, og kog blandingen i 6-8 minutter, til marmeladen begynder at tykne.
Fyld marmeladen på rengjorte glas med tætsluttende låg, afkøl, og opbevar på køl.
Tip!
Nogle gange støder man på blåbær i butikkerne, som er blå udenpå som rigtige blåbær, men hvide indeni. Det er ikke rigtige blåbær, selv om de sælges som sådan. Det er mosebøllebær, som også kaldes amerikanske blåbær. Mosebøllebær smager som blåbær, men indeholder ikke nær så mange antioxidanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på solbærmarmelade
Powered by Froala Editor