Blåbærkage med marcipan og citron
14. september 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: columbus leth
Det er sæson for blåbær, og uanset om du henter dem i skovbunden eller i frysedisken, smager de skønt i denne saftige skærekage.
Ingredienser
Udstyr
rugbrødsform, 1 liter
Sådan gør du
Riv marcipanen groft. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret i en lille gryde. Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukker, og pisk blandingen lys og luftig med en elpisker.
Bland mel, bagepulver, kardemomme, vaniljesukker og salt i en skål, sigt det i dejen, og vend rundt. Rør smeltet smør, marcipan og citronskal i dejen, og vend forsigtigt blåbær i til sidst.
Læg bagepapir i formen, og hæld dejen deri. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt. Tjek med en kødnål, om den er færdig - hænger der dej ved, skal den bage lidt længere. Afkøl på en bagerist.
Drys blåbærkagen med flormelis, og skær den i skiver. Servér evt. med en kugle vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk