Blåbærkage med marcipan og citron

14. september 2023 af .

Foto: columbus leth

Det er sæson for blåbær, og uanset om du henter dem i skovbunden eller i frysedisken, smager de skønt i denne saftige skærekage.

Ingredienser

Udstyr

rugbrødsform, 1 liter

Sådan gør du

Riv marcipanen groft. Skyl citronen, og riv skallen fint.
Tænd ovnen på 185°. Smelt smørret i en lille gryde. Slå æggene ud i en skål, tilsæt sukker, og pisk blandingen lys og luftig med en elpisker.
Bland mel, bagepulver, kardemomme, vaniljesukker og salt i en skål, sigt det i dejen, og vend rundt. Rør smeltet smør, marcipan og citronskal i dejen, og vend forsigtigt blåbær i til sidst.
Læg bagepapir i formen, og hæld dejen deri. Bag kagen i ovnen i 30-35 minutter, til den er gennembagt. Tjek med en kødnål, om den er færdig - hænger der dej ved, skal den bage lidt længere. Afkøl på en bagerist.
Drys blåbærkagen med flormelis, og skær den i skiver. Servér evt. med en kugle vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar