Blåbærkage med citronglasur
26. august 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Glæd dine gæster med en saftig skærekage til kaffen eller teen. Den er simpel at bage af billige råvarer, men hvis du anretter den flot på et fad, ser det både hyggeligt og lidt overdådigt ud.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170°, og læg bagepapir i formen.
Bland hvedemel, rørsukker, vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Riv citronskallen fint, og gem resten af citronen til senere (du skal bruge saften).
Lav en fordybning i melblandingen, og hæld citronskal, æg, blødt smør og mælk ned i fordybningen. Pisk dejen sammen med en elpisker i 1-2 minutter, til den er jævn og ensartet. Vend blåbær i dejen.
Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er gennembagt.
Tag kagen ud af ovnen, og prik huller i overfladen med en gaffel. Dryp saften af ½ citron ud over kagen, og lad det trække ned i kagen, mens den køler af.
Hæld flormelis i en skål, og tilsæt citronsaften lidt ad gangen, til glasuren har en passende tyndtflydende konsistens.
Skær den afkølede kage i 9 firkanter, og anret stykkerne flot på et serveringsfad. Dryp citronglasuren ud over kagestykkerne, og servér med friske blåbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også:Den du ved nok-kage
Vil du se flere opskrifter med blåbær? Så udforsk vores dejlige tema med blåbær-opskrifter!