Blåbæris med whisky
23. februar 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Maria Warnke Nørregaard
Med en lille smule whisky i blåbærisen går den fra børnefavorit til voksenversion på ingen tid. Whiskyen giver isen ekstra smag, der klæder denne enkle dessert.
Bemærk
Frysetid: 12 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk fløden luftig med en elpisker i en skål, og vend yoghurten i fløden.
Pisk æggeblommer, sukker og kardemomme luftigt med en elpisker, og vend blandingen sammen med yoghurt og fløde med en dejskraber.
Varm blåbærrene i en gryde i 5 minutter. Lad blåbærrene køle af i 10 minutter. Tilsæt blåbær og whisky, og vend ismassen sammen.
Kør massen i en ismaskine, indtil den begynder at blive fast.
Hæld massen i en plastikbeholder. Sæt den i fryseren, til den er helt fast.
Tag isen ud af fryseren, ca. 10 minutter inden den skal serveres.
Tril kugler, og servér sammen med knuste kiks og skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk