Blåbærgalette med flødeskum
2. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Med en pose frosne blåbær og en færdigkøbt tærtedej er det både nemt og hurtigt at lave en lækker og rustik tærte.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Rul tærtedejen ud, og skær den ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm. Læg dejen over på en bageplade med bagepapir.
Fordel groftrevet marcipan på midten af tærtedejen, og lad ca. 3 cm dej være fri rundt i kanten.
Vend frosne blåbær, sukker og majsstivelse sammen. Fordel blåbærblandingen oven på marcipanen, og fold kanten af dejen ind over bærrene hele vejen rundt.
Pensl med sammenpisket æg, og bag galetten i ovnen i 20-25 minutter. Servér den lun med letpisket flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk