Blåbærcurd

22. november 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Du kender sikker lemoncurd − men blåbærcurd? Både farven og smagen er fortræffelig, og så tager det ikke særlig lang tid at lave.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl blåbærrene, og tør dem. Riv skallen af citronerne, og pres saften. Blend blåbær, citronskal og citronsaft.
Hæld blandingen i en kasserolle sammen med smør og sukker, og varm det forsigtigt op, til smør og sukker er opløst.
Pisk de hele æg med æggeblommerne, og hæld – under let piskning – blåbærblandingen over æggene. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm op til ca. 80° − det må ikke koge, for så stivner æggene!
Hæld curd’en på glas, og servér til pandekager, vafler og scones.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar