Blåbærcurd
22. november 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Du kender sikker lemoncurd − men blåbærcurd? Både farven og smagen er fortræffelig, og så tager det ikke særlig lang tid at lave.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl blåbærrene, og tør dem. Riv skallen af citronerne, og pres saften. Blend blåbær, citronskal og citronsaft.
Hæld blandingen i en kasserolle sammen med smør og sukker, og varm det forsigtigt op, til smør og sukker er opløst.
Pisk de hele æg med æggeblommerne, og hæld – under let piskning – blåbærblandingen over æggene. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og varm op til ca. 80° − det må ikke koge, for så stivner æggene!
Hæld curd’en på glas, og servér til pandekager, vafler og scones.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk