Blåbærcrumble med råcreme

En lun crumble er noget af det nemmeste og hyggeligste, der findes. Fyld din tærteform med bær, top den med en nem crumble, og sæt den i ovnen. Voila! Så er der lun sommerdessert på næsten ingen tid.

Blåbærcrumble med råcreme
0-30 min.

(0)

1. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Crumble

hvedemel
100 g
havregryn
50 g
sukker
50 g
vaniljesukker
1 spsk.
stødt kardemomme
1 tsk.
bagepulver
¾ tsk.
salt
¼ tsk.
smør
80 g

Blåbærfyld

blåbær
250 g
rørsukker
½ dl
majsstivelse
1 spsk.

Råcreme

vaniljestænger
½
æggeblommer
2
sukker
2 spsk.
piskefløde
2 dl

Udstyr

  • 1 tærteform, 20-24 cm. i diameter

Sådan gør du

Crumble

Tænd ovnen på 200ﹾ. Bland hvedemel, havregryn, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det har konsistens som brødkrummer.

Blåbærfyld

Rør blåbær, rørsukker og majsstivelse sammen i en skål.
Fordel blåbærrene i bunden af en tærteform, og drys crumbledejen ud over blåbærrene i et jævnt lag. Bag crumblen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.

Råcreme

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn lyst og cremet i en skål med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend derefter flødeskum og æggesnaps sammen til en ensartet creme.

Servering

Servér blåbærcrumblen lun med råcreme til.

Tip!

Crumble kan nemt varieres. Brug samme mængde af andre bær, eller bag den med lækre stenfrugter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'