Blåbærcrumble med råcreme
1. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En lun crumble er noget af det nemmeste og hyggeligste, der findes. Fyld din tærteform med bær, top den med en nem crumble, og sæt den i ovnen. Voila! Så er der lun sommerdessert på næsten ingen tid.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 20-24 cm. i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200ﹾ. Bland hvedemel, havregryn, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det har konsistens som brødkrummer.
Rør blåbær, rørsukker og majsstivelse sammen i en skål.
Fordel blåbærrene i bunden af en tærteform, og drys crumbledejen ud over blåbærrene i et jævnt lag. Bag crumblen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn lyst og cremet i en skål med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend derefter flødeskum og æggesnaps sammen til en ensartet creme.
Servér blåbærcrumblen lun med råcreme til.
Tip!
Crumble kan nemt varieres. Brug samme mængde af andre bær, eller bag den med lækre stenfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk