Blåbærcrumble med råcreme
En lun crumble er noget af det nemmeste og hyggeligste, der findes. Fyld din tærteform med bær, top den med en nem crumble, og sæt den i ovnen. Voila! Så er der lun sommerdessert på næsten ingen tid.

0-30 min.
(0)
1. september 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Crumble
- hvedemel
- 100 g
- havregryn
- 50 g
- sukker
- 50 g
- vaniljesukker
- 1 spsk.
- stødt kardemomme
- 1 tsk.
- bagepulver
- ¾ tsk.
- salt
- ¼ tsk.
- smør
- 80 g
Blåbærfyld
- blåbær
- 250 g
- rørsukker
- ½ dl
- majsstivelse
- 1 spsk.
Råcreme
- vaniljestænger
- ½
- æggeblommer
- 2
- sukker
- 2 spsk.
- piskefløde
- 2 dl
Udstyr
- 1 tærteform, 20-24 cm. i diameter
Sådan gør du
Crumble
Tænd ovnen på 200ﹾ. Bland hvedemel, havregryn, sukker, vaniljesukker, kardemomme, bagepulver og salt sammen i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen med fingrene, til det har konsistens som brødkrummer.
Blåbærfyld
Rør blåbær, rørsukker og majsstivelse sammen i en skål.
Fordel blåbærrene i bunden af en tærteform, og drys crumbledejen ud over blåbærrene i et jævnt lag. Bag crumblen i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gylden.
Råcreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn lyst og cremet i en skål med en elpisker. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend derefter flødeskum og æggesnaps sammen til en ensartet creme.
Servering
Servér blåbærcrumblen lun med råcreme til.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner