Blåbærcrumble med hvid chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Det tager kun 15 minutter at smække denne lækre crumble med blåbær sammen. Resten af arbejdet klarer ovnen for dig.
Bemærk
Bagetid: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, ca. 23 x 33 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190º. Beklæd bageformen med bagepapir.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland sukker, vaniljekorn, salt, mel og bagepulver i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melblandingen sammen med ægget, til dejen har en ensartet, men stadig smuldrende konsistens.
Fordel ¾ af crumbledejen i bageformen, og pres den godt sammen med bagsiden af en ske.
Bland blåbær, sukker og kartoffelmel, og fordel det på dejbunden. Hak chokoladen groft, og bland den med pinjekerner og resten af dejen. Drys blandingen over bærrene.
Bag kagen i ovnen i 30 minutter. Lad den køle af i formen på en rist. Skær den ud i firkanter, og sigt flormelis over lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk