Blåbær-solbær-marmelade med lakrids
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: AOP
Sort, intens og skøn marmelade med fin smag af blåbær, solbær og lakrids. God på brød, som slik eller sammen med gode, bløde, cremede oste.
Ingredienser
Udstyr
sylteglas
Sådan gør du
Bland de to slags bær med syltesukkeret, og lad det stå og trække i en times tid.
Bring det langsomt op til kogepunktet. Lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter, til bærrene er tilpas møre. Fjern det skum, der dannes i kanten.
Pres saften af citronen. Hæld citronsaft og lakridssirup i, og smag syltetøjet til.
Lav en lille stivelsesprøve: Kom en skefuld på en kold tallerken, stil den koldt, og se, om det stivner tilpas, ellers må du koge det op med lidt mere af sukkeret.
Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, og luk dem til med syltepapir, film og/eller bare de rene, skoldede låg. Opbevar på køl efter åbning.
Tip!
Kom marmeladen på små glas, så har du også en skøn værtindegave.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk