Blåbær-cheesecake
18. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Hvis du endelig skal kaste dig ud i at bage en lækker cheesecake, er denne udgave med blåbær et sikkert hit, der laves i rigtig amerikansk stil.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiksene i en foodprocessor, smelt smørret og bland det sammen.
Tryk blandingen ud i en springform. Forbag bunden i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter.
Pisk flødeost og cremefraiche cremet i en skål. Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker. Rør æg og piskefløde i.
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt den i en skål over vandbad. Bland chokoladen i fyldet.
Hæld blandingen over kiksebunden, og drys med blåbær. Bag kagen ved 175° på midterste rille i ca. 40 minutter. Læg alufolie over, når kagen begynder at blive gylden, så den ikke bliver for mørk.
Sluk ovnen, og lad kagen stå i eftervarmen i en halv time. Køl den helt af, og servér den iskold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk