Blå ost med kanelsyltede æbler og svesker
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
En mundfuld af den søde frugt og den stærke ost giver en herlig smagsoplevelse.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland portvin, kanelstang og sukker i en gryde, og bring det langsomt i kog. Lad det koge ind ved svag varme til den halve mængde.
Skyl æblet, og skær det i tynde både. Læg dem i portvinslagen i gryden sammen med sveskerne, og kog hurtigt op. Afkøl helt.
Fjern skorpen på brødet, og skær hver skive i små trekanter.
Varm en pande op med smør, og steg brødet på begge side, til det er sprødt.
Anret osten på det smørristede brød, og top med æbler og svesker. Dryp med lidt af portvinslagen fra frugten.
Tip!
Servér gerne et glas god portvin sammen med osten. Er blå ost en tand for bidsk for dig? Så brug en anden god ost, fx Vesterhavsost eller en lagret cheddar.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk