Bisque af fjordrejer
30. oktober 2020
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Det er hyggeligt at pille fjordrejer, og i stedet for at smide skallerne ud kan du bruge dem til at lave den skønneste bisque.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld rejerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
Bring en stor gryde med saltet vand i kog. Skær en ½ citron i skiver, og læg dem i kogevandet. Tilsæt fjordrejer, kog op, sluk for varmen, og lad dem trække i 5 minutter.
Tag rejerne op, og pil dem. Gem skallerne, og sæt rejerne til side.
Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker.
Steg rejeskallerne ved høj varme i en gryde med lidt olie i 3-4 minutter. Tilsæt løg, hvidløg, gulerødder, laurbærblade og stjerneanis. Hæld cognac på, og flambér. Tilsæt vin og vand, og lade det simre i 20 minutter. Sluk for varmen, og lad det trække i 20 minutter.
Sigt skallerne fra, og hæld suppen tilbage i gryden. Blend til ensartet konsistens med en stavblender. Lad suppen koge ind, til der er 2½ dl tilbage. Hæld fløde i gryden, og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Skyl broccolien, og skær den i buketter. Kog dem i en gryde med vand i 2-3 minutter. Afdryp.
Anret broccoli, fjordrejer og evt. salturt i dybe tallerkener. Hæld den varme bisque over, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk