Biscotti-tærter med vaniljeskyr og karamelliseret citrus
2. juni 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Søde, syrlige og knasende tærter, der kan trylles frem på kort tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus småkagerne fint i en blender, eller læg dem i en plasticpose, og bank dem til krummer med en kødhammer.
Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme, og vend de knuste kiks i.
Fordel blandingen i 4 små tærteforme med løs bund. Pres blandingen godt sammen, og sæt dem koldt, til bunden er fast.
Skyl mandariner og citron, og skær begge dele i helt tynde skiver. Kassér enderne.
Læg citrusskiverne på en bageplade, og drys dem med sukker.
Brænd citrusskiverne med en gasbrænder, til sukkeret karamelliserer. Afkøl citrusskiverne.
Fordel skyren på tærtebundene, og læg de karamelliserede citrusskiver ovenpå. Pynt med skovsyre, og servér straks.
Tip!
Har du ikke en gasbrænder, kan du sætte pladen med citrusskiver under den varme ovngrill i et par minutter, til sukkeret karamelliserer.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk