Biscotti med kardemomme, mandler og pistacienødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Biscotti er små italienske småkager, og navnet henviser til, at kagerne bliver bagt to gange.
Bemærk
Bagetid i alt: Ca. 35 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Bland hvedemel, sukker, kardemomme, bagepulver, salt og citronskal sammen i en skål. Tilsæt æg, grofthakkede mandler og pistacienødder, og ælt dejen sammen – den virker lidt tør, men det er meningen.
Tilsæt evt. koldt vand, hvis dejen er meget svær at samle.
Del dejen i 2 lige store portioner, og form dem til aflange stænger, som er ca. 3 cm tykke. Læg stængerne ved siden af hinanden på bagepladen med god afstand imellem.
Bag stængerne i ovnen i 25 minutter.
Tag dem herefter ud, og skær dem i 1 cm tykke skiver let på skrå. Læg dem tilbage på bagepladen, skru ovnvarmen ned til 150º, og bag dem i ovnen i yderligere 10 minutter.
Tag biscottierne ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist. Opbevar i en tætsluttende beholder, og servér dem til en kop kaffe, te eller dampende varm gløgg.
Tip!
Fyldet i biscottierne er nemt at variere. Prøv fx at erstatte mandler og pistacienødder med tørrede tranebær og grofthakket mørk chokolade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på cannoli