Bibimbap med stærk hønsesalat og grøntsager
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Koreansk bibimbap er ris med små grøntsagsretter og lidt kød ovenpå – en perfekt måde at få brugt alle slags smårester på.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene som angivet på emballagen.
Rør sukker og eddike sammen. Skær agurk og gulerødder i tynde, korte stave, og vend dem i dressingen.
Rist sesamfrø let på en tør pande. Afkøl. Rør sambal oelek med sukker, revet hvidløg, sojasauce, fintsnittede forårsløg og olie. Rør sesamfrøene i marinaden til sidst. Pluk hønekødet i små stykker, og lun dem i suppe eller vand i en lille gryde.
Vend sojamarinaden i det lune hønekød.
Skær svampene i skiver, og brun dem i ⅓ af olien på panden. Læg dem på en tallerken. Steg bønnespirer hårdt og hurtigt i ⅓ af olien, og læg dem ved svampene. Skyl og tør spinaten, og steg den i den sidste spiseske olie, til den falder sammen.
Fordel de varme ris i skåle. Fordel hønsesalaten og de stegte og de syltede grøntsager (uden lagen) i små bunker oven på risene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk