Bibimbap med grøntsager og æg

1. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Når det danske køkken mest byder på kål og rodfrugter, er det en god idé at kigge længere væk, når du er på jagt efter mere eksotisk inspiration. I det koreanske køkken er de eksperter i at trylle masser af smag frem i nogle helt almindelige, grønne ingredienser.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog risene efter anvisning på pakken.
Skyl agurk og radiser, og skær dem i tynde skiver. Vend eddike, sukker, salt og chiliflager sammen, og vend agurk og radiser i blandingen. Lad agurk og radiser trække, og hæld evt. overskydende væske fra før servering.
Hæld spinaten i en sigte, og hæld kogende vand over den. Pres overflødigt vand ud af den med en ske. Bland sojasauce og sesamolie sammen i en skål, og vend blandingen med spinaten.
Skyl forårsløget, og fjern top og bund. Skær det i tynde skiver, og vend det sammen med spinaten og sesamfrø. Skyl og rens svampene, og skær dem i skiver. Steg svampene i sesamolie på en pande i 2 minutter.
Steg æggene på samme pande, som du har stegt svampene. Anret ris, grøntsager og æg i skåle.
Pisk sambal oelek, honning og sojasauce sammen i en skål, og servér dressingen til maden.

Tip!

Skal retten være mere mættende, kan du snitte rødkål eller hvidkål helt fint og servere som yderligere en topping.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar