Bibimbap

27. november 2020 af .

Foto: Maria Warnke Nørregaard

Står menuen på lækker hverdagsmad i Korea, kan det sagtens være, det er bibimbap, der bliver serveret. Navnet på retten kan oversættes til ”blandet ris”, og ud over en portion ris er traditionel bibimbap også fyldt med sprøde, lækre grøntsager, æg og koreansk gochujangsauce.

Bemærk
Trækketid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern de yderste blade af rødkålen, og skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Varm eddike, sukker og vand i en gryde. Rør rundt i gryden, indtil sukkeret er opløst. Læg rødkålen i et glas, og hæld væsken over kålen. Opbevar kålen i køleskabet, indtil den skal serveres. Hæld væsken fra kålen, inden den serveres.
Skyl agurken, og skær den i skiver. Fordel agurken i en skål, og drys salt over den. Rør rundt i skålen, så saltet fordeles, og lad skålen stå i 20 minutter. Hæld agurkerne på et tørt viskestykke, og pres dem tørre. Varm solsikkeolie i en pande, og steg agurkerne i 2 minutter. Tilsæt sesamolie og sesamfrø, og steg agurkerne i yderligere 30 sekunder. Fjern panden fra varmen, og lad agurkerne køle af. Læg agurkerne på køl, indtil de øvrige ingredienser er færdige.
Pisk sambal oelek, honning, misopasta, sesamolie og sojasauce sammen i en skål med en ske.
Hæld spinaten i en sigte, og hæld kogende vand over den. Pres overflødigt vand ud af den med en ske. Bland sojasauce, sesamolie og sesamfrø i en skål med en ske. Bland marinaden med spinaten i en skål. Skyl forårsløget, og fjern top og bund. Skær det i tynde skiver, og vend det sammen med spinaten.
Kog risene efter anvisning på pakken. Skyl gulerødderne, og skræl dem. Skær gulerødderne i tynde staver. Skyl og rens shiitakesvampene, og skær dem i skiver. Steg gulerødderne i olie i 1 minut. Læg gulerødderne på en tallerken, og læg svampene på panden. Steg svampene på panden i 2 minutter. Læg bønnespirerne i en sigte, og hæld kogende vand over dem. Steg æggene på den ene side i samme pande, som du har stegt svampene.
Læg ris i bunden af dybe skåle. Anret grøntsager, syltet rødkål, agurkesalat, spinat og stegt æg på toppen af risene. Drys sesamfrø over retten, og servér den med gochujangsauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar