Berlinere med lemoncurd

2. februar 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Den friturestegte klassiker har fået et friskt twist med den bløde og syrlige lemoncurd i midten.

Bemærk
Hævetid: mindst 10 timer, gerne natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 stegetermometer
1 sprøjtepose med en lille tyl

Sådan gør du

Lun mælken i en gryde til ca. 37°, og hæld den i en stor skål. Tilsæt gær, og rør, til det er opløst. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene fra. Hæld vaniljekorn, sukker og æg i skålen med mælk, og rør det hele sammen.
Skær smørret i tern, og ælt dem i dejen sammen med ca. halvdelen af melet. Tilsæt mere mel lidt ad gangen – det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Brug røremaskine eller en elpisker med dejkrog, og rør i ca. 3 minutter, til dejen er glat og blød.
Lad dejen hæve i 20 minutter ved stuetemperatur. Ælt dejen kort i skålen, og dæk den til med et viskestykke. Lad den hæve i mindst 8 timer i køleskabet, gerne natten over.
Drys lidt mel på bordet (ikke for meget, men så dejen ikke sætter sig fast),og rul dejen ud i 1- 1½ cm tykkelse.
Stik 18 cirkler ud med et glas eller en skål med en diameter på ca. 8 cm. Fordel dejcirklerne på bagepapir på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 1 time.
Varm olien op til ca. 180° i en gryde, og steg et par berlinere ad gangen. De skal have 1-2 minutter på hver side. Vend dem jævnligt, og hold olien på de ca. 180°.
Vend straks berlinerne i sukker, og lad dem afkøle helt. Fyld lemoncurd i sprøjteposen. Prik hul i berlinerne med tyllen eller en lille kniv, og fyld dem med lemoncurd. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar