Beluga Bolognese
23. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Anne Marie Jo
Denne simple linse-bolo er nem, billig og sund. Og så smager den selvfølgelig af bolognese!
Ingredienser
Sådan gør du
Kog linserne møre, ca. 15 minutter. Hak løg, hvidløg, bladselleri og svampe.
Sauter det hele i olivenolie i en varm, dyb pande 4-5 minutter. Det skal ikke tage farve, men falde godt sammen. Krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatpuré og laurbærblad, og lad det varme med kort. Tilsæt urtebouillon og kogte linser. Lad det koge under låg i 2-3 minutter.
Tilsæt mosede tomater, og lad linse-bolognesen koge i 10-15 minutter. Smag til med oregano, salt og peber. Spæd med mere bouillon undervejs, hvis der er behov for det.
Kom spaghettien i kogende, saltet vand, og kog den al dente, ca. 10 minutter. Dræn vandet fra den, men gem lidt.
Vend spaghetti i bolognese, og spæd til med lidt kogevand. Smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med revet parmesan og lidt oregano, og servér straks.
Tip!
Du kan købe kogte linser både på karton og dåse. Du kan sagtens bruge ca. 200 g kogte linser i stedet for at koge selv. Både belugalinser og grønne linser kan bruges.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk