Beluga Bolognese

23. november 2022 af .

Foto: Anne Marie Jo

Denne simple linse-bolo er nem, billig og sund. Og så smager den selvfølgelig af bolognese!

Ingredienser

Sådan gør du

Kog linserne møre, ca. 15 minutter. Hak løg, hvidløg, bladselleri og svampe.
Sauter det hele i olivenolie i en varm, dyb pande 4-5 minutter. Det skal ikke tage farve, men falde godt sammen. Krydr med salt og peber.
Tilsæt tomatpuré og laurbærblad, og lad det varme med kort. Tilsæt urtebouillon og kogte linser. Lad det koge under låg i 2-3 minutter.
Tilsæt mosede tomater, og lad linse-bolognesen koge i 10-15 minutter. Smag til med oregano, salt og peber. Spæd med mere bouillon undervejs, hvis der er behov for det.
Kom spaghettien i kogende, saltet vand, og kog den al dente, ca. 10 minutter. Dræn vandet fra den, men gem lidt.
Vend spaghetti i bolognese, og spæd til med lidt kogevand. Smag til med salt, peber og olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med revet parmesan og lidt oregano, og servér straks.

Tip!

Du kan købe kogte linser både på karton og dåse. Du kan sagtens bruge ca. 200 g kogte linser i stedet for at koge selv. Både belugalinser og grønne linser kan bruges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar