Belgiske vafler med kikærter
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Stine Christiansen
Man kan slet ikke smage det, men der gemmer sig faktisk en halv dåse kikærter i disse vafler. Kikærter indeholder protein, så den her søde snack holder dig mæt længere, end almindelige vafler plejer at gøre.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, havregryn, sukker, bagepulver, salt og kardemomme i en skål.
Hæld kikærterne i en sigte, og skyl dem i vand. Lad kikærterne dryppe af. Blend kikærter og mælk til en jævn creme i en blender.
Pisk kikærtecremen sammen med de tørre ingredienser i en skål med en elpisker.
Tilsæt æggene, og pisk dejen sammen. Skyl citronen, og riv skallen fint. Vend skallen i dejen.
Smelt 100 g smør, og vend det i dejen. Pensl vaffeljernet med det sidste smør, og bag vaflerne gyldne en ad gangen.
Tænd ovnen på 175°. Rens rabarberne, og skær dem i 1 cm skiver. Vend rabarber, sukker, vaniljepulver og stjerneanis sammen i et ovnfast fad.
Bag rabarberne i ovnen i 15-20 minutter. Hæld rabarberne på glas, og lad dem køle af. Opbevar rabarberkompotten i køleskabet.
Servér vaflerne med rabarberkompot og cremefraiche. Drys dem med flormelis.
Tip!
Har du ikke et belgisk vaffeljern, kan du sagtens bruge et almindeligt vaffeljern i stedet. Den eneste forskel er, at antallet af vafler kan variere, hvis dit vaffeljern er lidt større eller mindre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Lækkert bagværk med bønner