Belgiske vafler med karamelliserede pærer
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Søde belgiske vafler med den lækreste topping af pærer, nødder og fløde. Perfekt til eftermiddagskaffen eller dessert.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle af, til den er håndvarm. Smuldr gæren i mælkesmørret, og rør rundt, til gæren er opløst.
Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker lyst i den ene skål med en elpisker. Tilsæt det lune mælkesmør, hvedemel, kanel og salt, og rør dejen godt sammen, til den er jævn og helt uden klumper. Pisk æggehviderne stive med en elpisker i den anden skål, og vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve i 30 minutter.
Opvarm vaffeljernet, og pensl det med lidt smør. Hæld lidt af dejen i vaffeljernet, og steg vaflerne, indtil de er gyldne. Der bliver ca. 10 stk. ud af portionen.
Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær dem i smalle både. Smelt smørret i en dyb pande, og tilsæt pærer, sukker og kanel. Vend rundt i pærerne undervejs, og steg dem i 5-7 minutter ved middel varme, til de er karamelliserede og møre, men stadig har lidt bid.
Rist pekannødderne let gyldne på en tør og varm pande. Tag dem af panden, og hak dem groft. Pisk fløden til let skum.
Servér de belgiske vafler i små stakke med karamelliserede pærer, letpisket flødeskum og pekannødder på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk