Beef Wellington med knuste kartofler og grønkålschips

11. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Beef Wellington er en elsket engelsk klassiker. Hver eneste bid byder på et sprødt lag butterdej, salt, parmaskinke og dejligt mørt kød.

Bemærk
Afkøling, kød: I alt 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Pensl oksefileten med olie, og krydr med salt, peber og provencekrydderi. Brun den på en pande, til den får stegeskorpe. Afkøl i 1½ time.
Rens og hak champignoner fint. Pil og hak løget fint. Steg løget i smør på panden. Tilsæt champignoner og friskhakket timian. Hæld hvidvin ved, og steg, til al væde er fordampet.
Rul butterdejen ud til en firkant. Læg parmaskinken oven på dejen. Smør svampefyldet på skinken. Læg oksefileten ovenpå. Pensl kanterne af dejen med æggeblomme. Pak stegen stramt ind i butterdej, og luk enderne sammen.
Rids forsigtigt et mønster i overfladen af dejen. Pensl med æggeblomme, og sæt på køl i 30 minutter. Steg stegen i en 200° varm ovn i 30 minutter.
Skrub kartofler. Kog dem møre i saltet vand. Afdryp, og læg kartoflerne i en bradepande. Knus hver kartoffel let med en kartoffelmoser eller en gaffel, og dryp med olie. Krydr med provencekrydderi, salt og peber, og steg kartoflerne i ovnen ved 200° i 20 minutter.
Skyl og rib grønkål, og riv bladene i mindre stykker. Vend dem med salt og olie på en bageplade med bagepapir. Bag grønkålschipsene sprøde i ovnen ved 200° i 6-8 minutter.
Pil og hak løg fint. Steg løg og timiankvist i smør i en gryde. Tilsæt madeira, og kog ind til den halve mængde. Tilsæt fond, og kog igen saucen ind til den halve mængde. Smag til med salt og peber, og fjern timiankvisten.

Tip!

Steg gerne kødet et par timer i forvejen som beskrevet i opskriften under trin 1. Stegen skal nemlig køle helt af, før du kan gå videre med opskriften, så kødet ikke afsætter væde i butterdejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste Beef Wellington

Det lyder svært, men frygt ej, det er nemmere end det ser ud, og resultatet er hele arbejdet værd. Beef Wellington med knuste kartofler og grønkålschips er nemlig den helt perfekte gæstemad, som alle om bordet vil elske!

Gå i gang i god tid

For at få succes med retten er det vigtigt, at du går i gang i god tid. Alle elementerne skal nemlig have tid til at køle af, før du kan stege butterdejspakken i ovnen. Ellers risikerer du, at der går hul på butterdejen, og så ryger hele pointen med retten.

Du kan faktisk forberede det meste til Beef Wellington dagen før. Brun kødet, forbered svampefyldet, og lad det stå på køl til næste dag. Så skal du blot pakke den ind i skinke og butterdej og stege den i ovnen. Tilbehøret kan du først tilberede på dagen.

Beef Wellington a la Gordon Ramsay

Den britiske kok har taget den engelske ret til sig og lavet en klassisk opskrift på Beef Wellington. Hans version minder meget om den klassiske, som du får opskriften på her ovenover. Han serverer dog udelukkende rødvinssauce til stegen. Det kan du også sagtens gøre. Få vores lækre opskrift på rødvinssauce her.

Opskriften trin for trin

Herunder kan du se billeder af de forskellige trin, så du får den fulde guide til en perfekt Beef Wellington.

  1. Brun oksefileten på en pande, til den får stegeskorpe. Afkøl i 1½ time.
  2. Steg ingredienserne til svampefyldet på en pande.
  3. Pak stegen stramt ind i butterdej, og luk enderne sammen.
  4. Knus de kogte kartoffel let med en kartoffelmoser eller en gaffel, og dryp med olie. Steg kartoflerne i ovnen.
  5. Rib grønkålen, dryp med olie, og drys med salt. Bag grønkålschipsene sprøde i ovnen.
  6. Kog saucen , smag til med salt og peber, og fjern timiankvisten. Servér.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar