Bedstefars skæg med æblemos

15. september 2021 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Den klassiske opskrift med sandkagebund, frugtfyld og sød marengs på toppen er her bagt med en hjemmelavet æblemos. Er du vild med marengs, så brug 2 ekstra æggehvider og 85 g ekstra sukker.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl æblerne, og skær dem i små stykker.
Kog æbler, vand, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og rørsukker op i en gryde. Lad det simre, til æblerne kan moses med en gaffel. Kassér vaniljebælgen, og smag til med salt og citronsaft.
Tænd ovnen på 185° varmluft.
Pisk smør og sukker luftigt. Opdel æggene i blommer og hvider. Gem hviderne til marengstoppen. Rør blommerne i æggemassen 1 ad gangen.
Si hvedemel og bagepulver i dejen, og bland citronskal og mælk i.
Rør, til dejen er glat og uden klumper, og tryk den ud i en smurt eller bagepapirsbeklædt bradepande (ca. 25 x 30 cm). Bag bunden i 15 minutter.
Smør æblemosen ud på kagebunden, læg marengs ovenpå, og si flormelis over. Bag kagen færdig i 10-12 minutter.
Pisk æggehvider næsten stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk det helt stift. Vend vaniljesukker og æblecidereddike i.

Tip!

Kagen kan bages med andre typer af frugtkompot eller evt. marmelade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar