Bedstefars skæg med æblemos
15. september 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Den klassiske opskrift med sandkagebund, frugtfyld og sød marengs på toppen er her bagt med en hjemmelavet æblemos. Er du vild med marengs, så brug 2 ekstra æggehvider og 85 g ekstra sukker.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl æblerne, og skær dem i små stykker.
Kog æbler, vand, vaniljekorn, den tomme vaniljebælg og rørsukker op i en gryde. Lad det simre, til æblerne kan moses med en gaffel. Kassér vaniljebælgen, og smag til med salt og citronsaft.
Tænd ovnen på 185° varmluft.
Pisk smør og sukker luftigt. Opdel æggene i blommer og hvider. Gem hviderne til marengstoppen. Rør blommerne i æggemassen 1 ad gangen.
Si hvedemel og bagepulver i dejen, og bland citronskal og mælk i.
Rør, til dejen er glat og uden klumper, og tryk den ud i en smurt eller bagepapirsbeklædt bradepande (ca. 25 x 30 cm). Bag bunden i 15 minutter.
Smør æblemosen ud på kagebunden, læg marengs ovenpå, og si flormelis over. Bag kagen færdig i 10-12 minutter.
Pisk æggehvider næsten stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk det helt stift. Vend vaniljesukker og æblecidereddike i.
Tip!
Kagen kan bages med andre typer af frugtkompot eller evt. marmelade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk