Bedstefars skæg
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Bedstefars skæg er en sand klassiker. Men hvorfor den klassiske kage med saftig bund og sprød marengs lige netop hedder sådan, vides ikke. Den er dog stadig vildt lækker!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Pisk smør og sukker, til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne, én ad gangen.
Bland mel og bagepulver, og tilsæt det skiftevis med mælken. Rør, til dejen er ensartet.
Fordel dejen i en springform. Bag kagen i en 180° varm ovn i 30 minutter. Tjek med en spids kniv, om den er helt gennembagt. Tag kagen ud af ovnen, og skru ovnen op på 200°.
Smør kagen med et tykt lag hindbærsyltetøj.
Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i. Pisk godt, til du har en tyk marengsmasse.
Fordel marengsmassen over kagen, og bag kagen videre i ca. 10 minutter, til marengsen er gylden. Afkøl, og drys med flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk