BBQ-marinerede spareribs med kålsalat

Saftige spareribs med hjemmelavet barbeque-sauce og kålsalat. Servér evt. også hjemmelavede pomfritter til.

BBQ-marinerede spareribs med kålsalat
0-30 min.

(0)

27. august 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering: Mindst 1 time, gerne natten over.

Ingredienser

personer
vand
1 liter
laurbærblade
5
hele peberkorn
10
salt
1 spsk.
revelsben
2½ kg

BBQ-sauce

tomatketchup
5 spsk.
hvid balsamicoeddike
2 spsk.
paprika
1 spsk.
stødt spidskommen
1 spsk.
tørrede chiliflager
1 tsk.
Worcestershiresauce
1 spsk.
brun farin
5 spsk.
salt
peber

Kålsalat

blomkål
¼
spidskål
¼
gulerødder
4
græsk yoghurt 2 %
4 dl
tomatketchup
3 spsk.
salt
peber
sukker

Sådan gør du

Bring en stor gryde med vand, laurbærblade, peberkorn og salt i kog. Læg revelsbenene i det kogende vand, og lad dem koge i 45-55 minutter. Tag gryden af varmen, og lad kødet trække i vandet i 15 minutter. Tag derefter revelsbenene op af kogelagen, og dup dem tørre. Rids fedtsiden med en skarp kniv.

BBQ-sauce

Rør ketchup, eddike, krydderier, Worcestershiresauce, farin, salt og peber sammen. Vend kødet i BBQ-saucen, og lad det marinere på køl i 1 time eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Læg kødet på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen i 15 minutter.

Kålsalat

Snit blomkål og spidskål helt fint. Skræl og riv gulerødderne groft, og vend dem med kålen.
Rør yoghurt og ketchup sammen med lidt salt, peber og sukker, og vend dressingen med grøntsagerne.
Servér kålsalaten til kødet, evt. sammen med groft rugbrød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'