BBQ-marinerede spareribs med kålsalat
Saftige spareribs med hjemmelavet barbeque-sauce og kålsalat. Servér evt. også hjemmelavede pomfritter til.

0-30 min.
(0)
27. august 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Bemærk:Marinering: Mindst 1 time, gerne natten over.
Ingredienser
personer
- vand
- 1 liter
- laurbærblade
- 5
- hele peberkorn
- 10
- salt
- 1 spsk.
- revelsben
- 2½ kg
BBQ-sauce
- tomatketchup
- 5 spsk.
- hvid balsamicoeddike
- 2 spsk.
- paprika
- 1 spsk.
- stødt spidskommen
- 1 spsk.
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- Worcestershiresauce
- 1 spsk.
- brun farin
- 5 spsk.
- salt
- peber
Kålsalat
- blomkål
- ¼
- spidskål
- ¼
- gulerødder
- 4
- græsk yoghurt 2 %
- 4 dl
- tomatketchup
- 3 spsk.
- salt
- peber
- sukker
Sådan gør du
Bring en stor gryde med vand, laurbærblade, peberkorn og salt i kog. Læg revelsbenene i det kogende vand, og lad dem koge i 45-55 minutter. Tag gryden af varmen, og lad kødet trække i vandet i 15 minutter. Tag derefter revelsbenene op af kogelagen, og dup dem tørre. Rids fedtsiden med en skarp kniv.
BBQ-sauce
Rør ketchup, eddike, krydderier, Worcestershiresauce, farin, salt og peber sammen. Vend kødet i BBQ-saucen, og lad det marinere på køl i 1 time eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 200°. Læg kødet på en bageplade med bagepapir, og steg det i ovnen i 15 minutter.
Kålsalat
Snit blomkål og spidskål helt fint. Skræl og riv gulerødderne groft, og vend dem med kålen.
Rør yoghurt og ketchup sammen med lidt salt, peber og sukker, og vend dressingen med grøntsagerne.
Servér kålsalaten til kødet, evt. sammen med groft rugbrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner