Bbq-kødboller med stegte kartofler og grønt
29. marts 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Kødbollerne er blandet med fintrevet gulerod og pastinak, der gør dem ekstra saftige og smagfulde.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgene, og hak dem fint. Skræl gulerod og pastinak, og riv begge dele fint.
Rør det hele sammen med hakket oksekød i en skål, og tilsæt bbq-krydderi, salt og peber.
Form farsen til små kødboller, og steg dem i olie og smør på en pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Drys med lidt ekstra bbq-krydderi de sidste minutter af stegetiden.
Steg de kogte kartofler i olie på en pande i 7-8 minutter, til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden, knus dem evt. let, og krydr med salt, peber og bbq-krydderi.
Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Rib og pluk grønkålen, og hak den fint.
Steg tomaterne på panden i 2-3 minutter. Tilsæt grønkål og stegte kartofler, og steg i yderligere 2 minutter.
Servér bbq-kødboller med stegte kartofler, tomater og grønt. Top med en teskefuld yoghurt og basilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk