Basque-cheesecake

Denne bløde cheesecake uden bund kaldes også "burned cheesecake", da den næsten er brændt i toppen. Hold godt øje med den i ovnen, og dæk den til i god tid, så den ikke ender med at være ægte "burned".

Basque-cheesecake
0-30 min.

(0)

27. april 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
vaniljestænger
1
sukker
200 g
flødeost naturel
600 g
m/l æg
4
salt
1 knsp.
piskefløde
2 dl
hvedemel
40 g

Udstyr

  • 1 springform, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 240° varmluft. Beklæd formen med 2 stykker bagepapir, der overlapper hinanden og dækker formen, så bagepapiret går ud over kanten.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.
Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og flødeost sammen med en elpisker i en skål i ca. 1 minut, til sukkeret er opløst.
Pisk æggene i ét ad gangen, og undgå at overpiske. Pisk salt i, hæld til sidst fløde i i en tynd stråle.
Sigt melet i, vend forsigtigt rundt, og hæld massen i formen.
Bag kagen i ovnen i 50-60 minutter, til den er meget brun på toppen og blot en smule vippende, når du ryster let på formen. Dæk kagen til med alufolie efter ca. 15 minutter, og sæt også gerne en bageplade tæt over kagen, så toppen ikke brænder på.
Tag kagen ud af ovnen. Lad den køle på køkkenbordet (den falder sammen, og det er okay!), og sæt den derefter på køl natten over.
Tag kagen ud 20-30 minutter inden servering. Tag forsigtigt papiret af kagen, og skær den i passende stykker. Nyd straks.

Tip!

Nyd gerne kagen med friske bær eller syrlig kompot til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'