Basilikumpesto
5. juli 2022
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Brug et stykke ægte Reggiano-parmesan, og vælg en god ekstra jomfruolivenolie. Det vil kunne smages i den færdige pesto.
Ingredienser
Sådan gør du
Blend basilikumbladene med hakket hvidløg, olivenolie, friskrevet parmesan og pinjekerner, til du får en grynet, grøn masse.
Fordel pestoen i små, rene glas. Dæk overfladen med olivenolie (også hver gang du har taget af pestoen). Så holder pestoen sig frisk i mindst 1 uge.
Sæt låg på glassene, og opbevar dem i køleskabet.
Tip!
Brug pesto som smørelse i sandwicher og som tilbehør til pastaretter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk