Bariserede spoleben og kartoffelmos med pastinak
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Spoleben kan fås hos slagteren til en meget rimelig pris, og de smager helt fantastisk. Kødet bliver så mørt, at det nærmest falder af benet, bare man kigger på det.
Ingredienser
Sådan gør du
Puds spolebenene for de værste sener, og krydr med salt og peber. Skyl gulerødder, og pil løg og hvidløg. Skær gulerødder og løg i grove skiver.
Brun benene i smør i en stor, tykbundet gryde, og tag dem op. Steg gulerødder, løg, hvidløg, rosmarinkviste, laurbærblade, salt og peber, indtil løgene begynder at tage farve.
Kom spolebenene tilbage i gryden, og tilsæt vin, balsamico og bouillon, så grydens indhold netop er dækket af væde. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 2 timer. Når kødet næsten falder af benet, når du stikker til det, er det færdigt.
Tag spolebenene op af gryden. Si derefter væden gennem en sigte over i en anden gryde. Kassér grøntsagerne. Lad væden koge ind i ca. 20 minutter, til du har en tyk fond.
Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i små tern. Kog dem i bouillon i ca. 15 minutter, til de er helt møre, og si så kogevandet fra (gem lidt af kogevandet).
Mos kartofler og pastinak sammen med presset hvidløg, smør og en smule kogevand. Brug enten en kartoffelmoser eller en elpisker. Smag til med salt og peber.
Pisk koldt smør i fonden, så du får en karamelagtig glace. Kom spolebenene i gryden, og varm dem op i glacen, så de bliver flot skinnende.
Skræl gulerødder og bolsjebeder, og skær tynde strimler af med en tyndskræller.
Anret spoleben på kartoffelmos, og pynt med gulerod, bolsjebede og evt. skovsyre.
Tip!
Ring til din slagter et par dage i forvejen, da det ikke er sikkert, han har spoleben i disken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk