Barer med puffet spelt

16. januar 2023 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Puffet spelt minder lidt om guldkorn, men der er nul sukker i og til gengæld godt med mæthed i. Derfor er de en glimrende base i hjemmelavede barer, som er lige til at tage med på farten, når du trænger til en hurtig snack.

Bemærk
Puffet spelt købes i helsekostforretninger eller meget velassorterede supermarkeder.

Ingredienser

Udstyr

1 beholder, ca. 18x20 cm

Sådan gør du

Hak dadler, figner og mandler. Bland det med puffet spelt.
Hak de to slags chokolade groft. Smelt dem sammen med kokosolie ved lav varme. Bland chokolademassen med fyldet, og vend det hele godt sammen.
Hæld massen i en bøtte, der er foret med bagepapir eller husholdningsfilm. Tryk den godt fast, så overfladen er jævn.
Smelt chokoladen, og fordel det i et spredt mønster på overfladen. Dæk bøtten med et låg eller husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.
Skær den let stivnede masse ud i passende størrelser, og opbevar barerne køligt og lufttæt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar