Barbeque-kylling med coleslaw og kartoffelbåde
23. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Barbeque-kylling med coleslaw og kartoffelbåde er en familievenlig ret, der leder tankerne hen på sommerens mange grillaftener.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt. Steg kartoffelbådene i ovnen i ca. 35 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
Skyl og snit spidskålen fint. Skræl gulerødderne, og riv dem i tynde strimler. Skær drueagurkerne i små tern. Skyl persille og mynte, og hak det groft.
Rør cremefraiche, mayonnaise og sennep sammen i en stor skål. Pres citronsaften, og rør 2 spsk. citronsaft i dressingen sammen med sukker. Smag til med salt og peber.
Vend dressingen sammen med spidskål, gulerødder og krydderurter (gem lidt til pynt). Sæt skålen på køl til servering.
Skær kyllingebrystfileterne igennem på langs, og bank dem flade. Pensl de 8 stykker kylling med barbecuesauce på begge sider – gem resten af barbecuesaucen. Lad kyllingen trække på en tallerken i 15 minutter.
Steg kyllingefileterne i olie på en (grill)pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Pensl dem med resten af barbecuesaucen, og krydr med salt og peber.
Servér barbeque-kyllingen med kartoffelbåde og coleslaw, og drys med friske krydderurter.
Tip!
Har du god tid, kan kyllingen marinere på køl i op til et par timer, før den skal grilles.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk