Barbecuekylling og sommersalat med jordbær
1. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Et stykke kylling med barbecue vækker sommerfornemmelser hos de fleste. Har du mulighed for det, så steg endelig kødet på havegrillen, og variér sommersalaten efter sortimentet i køkkenhaven.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne igennem på langs, og bank dem flade. Pensl dem med barbecuesauce på begge sider – gem resten af barbecuesaucen. Lad kyllingen trække på en tallerken i 15 minutter.
Opvarm en (grill)pande med olie, og steg kyllingefileterne i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Pensl dem med resten af barbecuesaucen, og krydr med salt og peber.
Skyl og tør salaten, og pluk den i store stykker. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter. Skyl agurken, og skær den i halve skiver. Bælg ærterne.
Rist pinjekernerne let gyldne på en varm og tør pande.
Bland salat, jordbær, agurk og ærter sammen i en skål. Rør olie, eddike og honning sammen, og krydr dressingen med salt og peber. Vend dressingen forsigtigt sammen med salaten, og anret den i en skål. Drys med ristede pinjekerner.
Servér kyllingen med sommersalat og lunet groft brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk