Barbecuekylling og kartoffelsalat med ærter og radiser
11. august 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kold kartoffelsalat er en klassiker, der kan serveres hele året rundt, men den smager nu bedst om sommeren lavet med nye kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem næsten møre i en gryde med letsaltet vand i 8-10 minutter. Sluk for varmen, og lad kartoflerne trække i kogevandet i yderligere 5 minutter. Afkøl kartoflerne, og skær de største i halve.
Skyl radiserne, og skær dem i tynde skiver. Bælg ærterne. Skyl og hak dilden.
Rør ingredienserne til dressingen sammen i en skål, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend kartofler og halvdelen af radiserne og ærterne sammen med dressingen, og anret den i en skål. Fordel de sidste radiser og ærter på toppen af salaten, og drys med dild.
Skær kyllingebrystfileterne igennem på langs, og bank dem flade med en kødhammer.
Pensl de 8 stykker kylling med barbecuesauce på begge sider – gem resten af barbecuesaucen. Lad kyllingen trække på en tallerken i 15 minutter.
Steg kyllingefileterne i olie på en (grill-)pande i 4-5 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Pensl dem med resten af barbecuesaucen, og krydr med salt og peber.
Servér barbecuekyllingen til kartoffelsalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk