Barbecuekoteletter med majskolber og fyldte tortillaer
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Koteletterne får ekstra smag, hvis du lader dem trække i en god barbecuemarinade.
Bemærk
Marinering: Mindst 2 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør alle ingredienserne til barbecuemarinaden sammen i en stor skål.
Vend koteletterne i marinaden, dæk skålen til, og lad kødet ligge i marinaden i mindst 2 timer i køleskabet (gerne længere tid, fx natten over).
Pil blade og tråde af majskolberne, og kog kolberne i en stor gryde med letsaltet vand i ca. 10 minutter.
Rør det bløde smør sammen med finthakket oregano og citronsaft, og krydr med salt og peber.
Tag kødet ud af avocadoerne, og mos det med en gaffel. Snit rødløg og chili fint, bland det med avocadomosen, og smag til med salt og peber.
Fordel avocadomosen på tortillaerne, og fold hver tortilla sammen på midten.
Start med at grille de forkogte majskolber, til de får godt med farve. Grill derefter koteletterne i ca. 2 minutter på hver side.
Grill de fyldte tortillaer forsigtigt i 1-2 minutter på hver side – pas på, at de ikke bliver for mørke.
Anret majskolberne med små klatter urtesmør, og servér dem sammen med koteletter og majskolber. Pynt evt. med lidt frisk oregano.
Tip!
Barbecuemarinaden er specielt god til koteletter og revelsben, men kan bruges til de fleste kødtyper.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk