Barbecue-laks med ris og mangosalsa
13. maj 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kombination af krydret fisk og frisk stærk salsa er en sikker vinder på middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på emballagen.
Tænd ovnen på 200°. Læg laksefileterne med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir.
Rør brun farin, røget paprika, løgpulver, chili, salt og olie sammen i en skål til en tyk marinade, og smør marinaden ud på laksefileterne.
Bag laksefileterne i ovnen i 15-20 minutter, til de er gennemstegte, og kødet deler sig i flager.
Skræl mangoen, fjern stenen, og skær mangokødet i tern. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Pil rødløget, og hak rødløg og chili fint. Hak koriander groft.
Vend mango, avocado, rødløg, chili og koriander sammen i en skål, dryp med limesaft og honning, og krydr med salt og peber.
Fordel de kogte ris i skåle eller dybe tallerkener. Pluk laksen i mindre stykker, og anret den oven på risene sammen med mangosalsa. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk