Barbecue-flæsk med lynstegt grønt
16. februar 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Stegeflæsk og friske æbler er et lækkert match. Drys både kød og grøntsager med lidt barbecuekrydderi for god grillsmag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Læg kødet på en bagerist, og sæt bagepladen nedenunder.
Krydr kødet med salt og bbq-krydderi, og lad det trække på køkkenbordet i 5 minutter.
Steg kødet i ovnen i 30-35 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend kødet undervejs, så det ikke bliver for mørkt.
Skyl kålen, og skær den i grove strimler. Skyl broccolien, og del den i små buketter. Skyl forårsløgene, og skær dem i tynde skiver.
Steg kål og broccoli i olie på en pande ved høj varme i et par minutter. Krydr med eddike, bbq-krydderi, salt og peber, og vend sammen med æbler og forårsløg.
Skyl æblerne, og skær dem i tynde både.
Anret lynstegt grønt på 4 tallerkner, og top med bbq-flæsk og æblebåde. Spis evt. kogte kartofler til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk