Bao med stegt oksekød og grøntsager

22. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

En bao er en dampet asiatisk bolle, der her er fyldt med mørt oksekød og sprøde grøntsager.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet i en skål. Tilsæt salt og sukker, og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og elastisk, og lad den hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur.
Del dejen i 12 lige store stykker. Tril dem til kugler, og rul dem til flade ovaler. Smør dem med lidt olie, fold dem på midten, og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Damp dem i en bambusdamper i 10 minutter over en gryde med kogende vand, eller læg dem i et dørslag over gryden med kogende vand. Damp evt. bao-bollerne ad flere omgange.
Tag kødet ud af køleskabet. Skræl ingefæren, og riv den groft. Pil hvidløgene, og hak dem fint. Hæld ingefær, hvidløg, soya, sesamolie og chiliflager i en frysepose sammen med bøfferne. Lad dem marinere i 1 time.
Steg bøfferne i 3 minutter på hver side, og skær dem i tynde skiver.
Skyl og tør salaten, og del den i blade. Skyl og tør korianderen. Skyl agurken, og skær den i strimler.
Fyld de dampede bao-boller med oksekød, salat, koriander, agurk, srirachasauce og peanuts.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar