Bao med pulled jackfruit
26. januar 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Jackfruit er et super alternativ til kød, da konsistensen minder lidt om kylling. Den smager ikke af noget, så vær ikke nærig med krydderierne.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl ingefæren, og riv den fint. Steg det hele i olie på en pande, uden at det tager farve. Afdryp jackfruiten.
Hæld jackfruit på panden, og steg kort. Træk frugtkødet fra hinanden med 2 gafler. Krydr med fivespice og hoisinsauce, og lad den stege i nogle minutter, til den er let gylden og karamelliseret. Pas på, den ikke brænder på.
Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne. Skyl kål og forårsløg, og hak begge dele fint. Skyl krydderurterne, og hak dem groft.
Damp bao-bollerne efter anvisningen på pakken. Rør mayonnaise sammen med chilisauce i en skål, og smag til med limesaft.
Fyld varme bao-boller med gulerod, kål, pulled jackfruit, forårsløg, mynte, koriander og chilimayonnaise. Servér straks med limebåde.
Tip!
Find jackfruit i velassorterede supermarkeder, helsekostbutikker eller hos asiatiske købmænd.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk