Bao med marineret nakkekotelet og grønt
26. oktober 2021
af
Simon Nørlev.
Foto: Simon Nørlev
Bao buns er dampede boller med fyld – måske bedst beskrevet som asiatiske udgaver af pitabrød. De lyse, bløde buns egner sig bedst til fyld fra Østens smagsunivers som her, men supplér gerne med det grønt, du måtte have tilovers.
Bemærk
Hæve- og hviletid, dej og kød: Natten over. Er du i tidsnød, kan både dej og kød dog nøjes med at trække i 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Udstikker, Ø ca. 10-12 cm
Bambusdampkoger
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt sukker, smeltet smør og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, og rør dejen glat og lind. Stil dejen på køl natten over. Tag dejen ud af køleskabet, et par timer før du ruller dejen ud på et meldrysset bord.
Udstik cirkler på Ø ca. 10-12 cm. Har du ikke en udstikker, kan du skære rundt om en skål med samme diameter.
Pensl dejcirklerne med smagsneutral olie.
Fold hver cirkel på midten, og lad dine buns hæve i 20-30 minutter.
Beklæd bunden af en bambusdampkoger med et stykke bagepapir, og prik huller heri. Placér dampkogeren over en gryde med spilkogende vand. Fordel 3-5 buns i dampkogeren afhængigt af størrelse. Fold et viskestykke om låget på dampkogeren for at holde kondens og damp inde.
Damp dine bao buns i 15-20 minutter.
Skær nakkekoteletterne ud i tynde, brede strimler. Bland fiskesauce, sukker, hoisinsauce, finthakket ingefær, finthakket hvidløg og limesaft i en skål. Bland marinaden og nakkekoteletterne godt, og lad det trække natten over på køl.
Hæld hoisinsauce på en varm pande, og steg det marinerede kød, så hoisinsaucen karamelliserer på overfladen.
Skræl guleroden, og skær den derefter i tynde strimler, evt. på et mandolinjern. Gentag processen med agurken, og snit toppene af forårsløgene fint.
Rør en olie af chiliflager, finthakket chili, smagsneutral olie og Worcestershiresauce.
Saml dine bao buns med kød, grøntsager og sesam, og dryp chiliolie og/eller srirachasauce over inden servering.
Tip!
Bambusdampkogeren er ret essentiel for vellykket tilberedning af dine buns. Du finder dem hos asiatiske købmænd og isenkrambutikker i prislejet 60-250 kr. alt efter størrelse og kvalitet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på bao med fyld