Bao med and og hoisinsauce
11. marts 2022
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Bao er Kinas svar på pølsebrødet. Fyld de luftige boller med andekød og hoisinsauce, der også har kinesiske aner.
Ingredienser
Udstyr
1 dampkoger eller dørslag
Sådan gør du
Rør gæren ud i vandet i en skål, og tilsæt salt, 1 spsk. olie og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt godt. Dejen skal være forholdsvis tør. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. ½ time.
Form dejen til 10 lige store boller, og rul dem ud til ovaler. Smør lidt olie på halvdelen af hver bolle, og fold dem ind over sig selv på den olierede del. Lad dem hvile i ca. 10 minutter.
Sæt en kinesisk dampkoger eller et dørslag over en gryde med kogende vand. Læg lidt bagepapir i bunden af dampkogeren/dørslaget.
Damp bollerne i dampkogeren/dørslaget i ca. 10 minutter – damp 3-4 boller ad gangen.
Tænd ovnen på 180°. Læg andelårene i et ovnfad, og varm dem i ovnen i 20 minutter. Pluk kødet af benene.
Skyl agurken, og skær den i små stave. Skyl og tør ærtespirerne. Stød peanutsene groft i en morter, eller hak dem.
Fyld bollerne med andekød, agurk, ærtespirer, peanuts, hoisinsauce og chilisauce. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske bao