Banoffee-trifli med rom og karamelliserede nødder
4. april 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Columbus Leth
Denne banoffee-trifli har det hele! Den friske banan er i fornemt selskab med en tyk karamelsauce, knuste kiks, karamelliserede nødder og en luftig flødecreme.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Tilsæt mandler og hasselnødder, og ryst panden, til de er karamelliserede. Læg dem til afkøling på et stykke bagepapir. Hak dem groft.
Smelt sukker på panden, til det er gyldent. Skru ned for varmen, og rør smør i. Tilsæt vand og fløde, og rør det sammen til en blank karamelsauce. Lad den simre et par minutter, før du tager den af varmen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv. Pisk mascarpone, vaniljekorn og piskefløde sammen i en skål med en elpisker til en luftig creme.
Skræl og skær bananerne i skiver, og knus kiksene groft. Fordel nogle af bananskiverne og lidt af de knuste kiks i bunden af 6 portionsglas.
Fordel rom, karamelsauce, knuste kiks, flødecreme og karamelliserede nødder og mandler lagvist i glassene, og top med endnu et lag bananskiver. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk