Banoffee-trifli
28. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En klassisk engelsk banoffee pie består af sprød kiks, blød karamel, bananskiver, flødeskum og mørk chokolade. Her er den lavet i en mere enkel og raffineret version som trifli i glas med letsaltet dulce de leche.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld karamellen over i en skål, og rør den godt igennem med en ske. Tilsæt flagesalt, og rør det sammen.
Knus Digestive-kiksene til krummer. Smelt smør i en gryde, og rør krummerne sammen med smeltet smør. Skræl bananerne, og skær dem i skiver.
Høvl chokoladen i spåner, eller hak den groft. Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Hæld flødeskummet i en sprøjtepose med tylle.
Fordel nogle af kiksekrummerne i bunden af 4 portionsglas. Fordel et lag karamel oven på kiksekrummerne efterfulgt af et lag bananskiver og et lag flødeskum.
Gentag med endnu et lag, og slut af med flødeskum og mørk chokolade på toppen. Servér straks.
Tip!
Gem resten af karamellen i en lukket beholder på køl, og brug den f.eks. oven på havregrød eller skyr sammen æbletern og hakkede mandler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk