Banoffee-trifli

28. juli 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

En klassisk engelsk banoffee pie består af sprød kiks, blød karamel, bananskiver, flødeskum og mørk chokolade. Her er den lavet i en mere enkel og raffineret version som trifli i glas med hjemmelavet letsaltet dulce de leche.

Bemærk
Kogetid, dulce de leche: 3 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk. Læg den uåbnede dåse ned i en gryde, og fyld op med vand, så dåsen er helt dækket. Sæt gryden over varmen, og bring vandet i kog. Skru ned til middellav varme, når vandet koger. Læg låg på gryden, og lad dåsen småkoge i 3 timer. Tjek flere gange undervejs, at dåsen hele tiden er dækket af vand – det er vigtigt.
Tag gryden fra varmen, og tag dåsen op af vandet. Lad den køle af i mindst 1 time, inden du åbner den. Åbn dåsen – nu er den kondenserede mælk blevet til lækker tyk karamel.
Hæld karamellen over i en skål, og rør den godt igennem med en ske. Tilsæt flagesalt, og rør det sammen. Lad karamellen køle helt af inden brug.
Knus Digestive-kiksene til krummer. Smelt smør i en gryde, og rør krummerne sammen med smeltet smør. Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Høvl chokoladen i spåner, eller hak den groft.
Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Hæld flødeskummet i en sprøjtepose med tylle.
Fordel nogle af kiksekrummerne i bunden af 4 portionsglas. Fordel et lag karamel oven på kiksekrummerne efterfulgt af et lag bananskiver og et lag flødeskum. Gentag med endnu et lag, og slut af med flødeskum og mørk chokolade på toppen. Servér straks.

Tip!

Gem resten af karamellen i en lukket beholder på køl, og brug den f.eks. oven på havregrød eller skyr sammen æbletern og hakkede mandler. 

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar