Banoffee-marengslagkage
10. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Du kender måske den klassiske banoffee pie? Den fantastiske kombination af kiksebund, banan, flødeskum og karamel! I denne version har marengsbunde med hasselnødder sneget sig ind, mens banan, flødeskum og saltkaramel stadig er at smage.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Rist hasselnødderne på en tør pande i 3-4 minutter. Lad dem afkøle. Hak hasselnødderne til grov mel, evt. i en minihakker eller foodprocessor.
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt ca. halvdelen af flormelissen, imens du pisker. Bland det resterende flormelis sammen med hasselnøddemelet og salt i en skål, og vend det forsigtigt i marengsen. Pas på ikke at slå alt luften ud.
Fordel marengsmassen i 3 cirkler med en diameter på ca. 20 cm på bageplader med bagepapir. Bag bundene i ovnen i ca. 5 minutter. Skru ovntemperaturen ned til 150° varmluft, og bag bundene i yderligere 40 minutter. Tag bundene ud af ovnen, og lad dem afkøle.
Kog vand, rom og sukker i en gryde i 15-20 minutter, til det er gyldent og dufter af karamel. Pas endelig på, at det ikke brænder på.
Tilsæt fløde, og kog i yderligere 6-7 minutter, til karamelsaucen er tyk og gylden. Smag den til med salt (forsigtig, den er varm). Lad den afkøle let, og opbevar den ved stuetemperatur indtil servering.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker. Skræl bananerne, og skær dem i skiver. Hak chokoladen groft. Fordel flødeskum og bananer imellem de 3 bunde. Top med karamelsauce, chokolade og hasselnøder, og servér straks.
Tip!
Både bunde og karamelsauce kan laves dagen i forvejen. Så er kagen nem at samle inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk