Banh xeo – vietnamesiske pandekager

I Vietnam serveres disse sprøde pandekager fyldt med alt fra rejer til oksekød. Her får du en vegetarisk version, men tilsæt endelig det, du har lyst til.

Banh xeo – vietnamesiske pandekager
0-30 min.

(3)

4. juli 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Pandekager

forårsløg
3
kokosmælk
1 dåser
æg
2
rismel
300 g
stødt gurkemeje
1 tsk.
salt
1 tsk.
vand
1½ dl
smagsneutral olie
1 spsk.

Fyld

gulerødder
2
agurker
½
mangoer
1
bønnespirer
150 g
frisk koriander
1 håndfulde
frisk mynte
1 håndfulde
sød chilisauce

Sådan gør du

Pandekager

Rens forårsløg, og skær dem i tynde skrå skiver.
Pisk forårsløg, kokosmælk, æg, rismel, gurkemeje og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, indtil du får en flydende pandekagedej.
Bag pandekager af dejen i smagsneutral olie på en varm pande.

Fyld

Skyl gulerødder og agurk, og skær dem i fine stave. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i tynde stave. Skyl bønnespirer og krydderurter. Hak krydderurterne groft.
Fyld pandekagerne med grøntsager, og servér med sød chilisauce.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'