Banh xeo – vietnamesiske pandekager
4. juli 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
I Vietnam serveres disse sprøde pandekager fyldt med alt fra rejer til oksekød. Her får du en vegetarisk version, men tilsæt endelig det, du har lyst til.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skrå skiver.
Pisk forårsløg, kokosmælk, æg, rismel, gurkemeje og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, indtil du får en flydende pandekagedej.
Bag pandekager af dejen i smagsneutral olie på en varm pande.
Skyl gulerødder og agurk, og skær dem i fine stave. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i tynde stave. Skyl bønnespirer og krydderurter. Hak krydderurterne groft.
Fyld pandekagerne med grøntsager, og servér med sød chilisauce.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk