Banh xeo – vietnamesiske pandekager
I Vietnam serveres disse sprøde pandekager fyldt med alt fra rejer til oksekød. Her får du en vegetarisk version, men tilsæt endelig det, du har lyst til.

0-30 min.
(3)
4. juli 2019 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
Pandekager
- forårsløg
- 3
- kokosmælk
- 1 dåser
- æg
- 2
- rismel
- 300 g
- stødt gurkemeje
- 1 tsk.
- salt
- 1 tsk.
- vand
- 1½ dl
- smagsneutral olie
- 1 spsk.
Fyld
- gulerødder
- 2
- agurker
- ½
- mangoer
- 1
- bønnespirer
- 150 g
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- sød chilisauce
Sådan gør du
Pandekager
Rens forårsløg, og skær dem i tynde skrå skiver.
Pisk forårsløg, kokosmælk, æg, rismel, gurkemeje og salt sammen i en skål. Tilsæt vand, indtil du får en flydende pandekagedej.
Bag pandekager af dejen i smagsneutral olie på en varm pande.
Fyld
Skyl gulerødder og agurk, og skær dem i fine stave. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i tynde stave. Skyl bønnespirer og krydderurter. Hak krydderurterne groft.
Fyld pandekagerne med grøntsager, og servér med sød chilisauce.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner